Kut - Reisverslag uit Viña del Mar, Chili van Cristian Montes - WaarBenJij.nu Kut - Reisverslag uit Viña del Mar, Chili van Cristian Montes - WaarBenJij.nu

Kut

Door: Cristian

Blijf op de hoogte en volg Cristian

22 Mei 2010 | Chili, Viña del Mar

Kut!

Ik ben beroofd. Al me shit weg, portemonnee, telefoon, camera, jas, koptelefoon, sleutels van mijn appartement. Ja de eikel die dit schrijft heeft alles in 1 tas gedaan, de Champions League finale wezen kijken, en niet zijn eigen tas in de gaten wezen houden. Dan is die dus weg. Ik hoop ook dat die tering Chileen die em gejat heeft ook zijn straat er mee kan verbouwen, anders gaat dit ook helemaal nergens over. Gelukkig beheers ik de taal voldoende om aangifte te doen bij een uiterst geïnteresseerde politie-agent. Wat ook klote is, is dat je in staat bent gewoon dat hele fucking dorp af te struinen om die eikel die je tas gejat heeft op te zoeken en de oceaan in te meppen. Tot bloedens aan toe. Gaat em niet worden, zit al droog in Santiago op dit moment, waar ik met die kutregen wel eerst nog eens zeiknat moest worden om thuis te komen, een half uur moest wachten omdat mijn tante zelf een weekendje weg is, en die nummers in mijn gejatte telefoon staan. Hoe bedoel je slechte timing.

Naja, goed, er waren ook wel lichtpuntjes hoor. Sinds mijn laatste update gaat alles tot vandaag eigenlijk voor de wind. Vriendin, trips met vrienden, feestjes en de taal natuurlijk. Ja ik ben behoorlijk gelukkig nu. En ben bijvoorbeeld toch al een paar keer wat ver buiten de stad geweest. En voor volgende week staat Pucon op het programma. Klein dorpje vlakbij een prachtig meer, vulkaan en al dat soort moois. Lekker zwemmen in een geiser, biertje drinken halfnaakt in de sneeuw, en dan die mooie dingen zien. Hopelijk zit een bezoek naar die vulkaan er ook in. Want als ik het goed heb is Llaima de meest actieve vulkaan in Chili.

Dit alles natuurlijk met me Twentse batties, die met hun Rotex'jes en Hugo Bob spulletjes de halve stad er mee kunnen laten verbouwen. Die grappen blijven leuk overigens. En nog naar Cajon del Maipo geweest. Scheen toch echt een prachtige buurt te zijn. Helaas was niets minder waar, of we hebben het niet gevonden, want nadat ik eindelijk batterijtjes had gevonden voor me camera, kwamen we 1 of andere cholera-vrouw tegen. Zij ging ons wel eventjes vertellen hoe en wat. Hmm, toch maar niet, maar je kan ze niet zo makkelijk afpoeieren. Daarna met de taxi naar een leuk dalletje gegaan waar we toch leuk a-la Bear Grills door de natuur gingen lopen. Geen beesten doodgemaakt en op gegeten, of wormen uit de grond gehaald. Zo'n scheur honger hadden we nog niet. Maar uiteindelijk wel lachen. Toen de bus gepakt, waar het buiten de rit echt afzien geblazen is, toch elke keer hopend op een mooie dame die de bus in komt zitten. Komt er eindelijk iemand zitten, gaat ze voorin plaats nemen. Ach ja, er was toch niets gebeurd, want je had ons wel bij het ziekenhuis kunnen afdroppen, zo goed was het wegdek. Maar goed, die kunnen ze met mijn telefoon, camera, jas enzovoorts wel verbouwen nu natuurlijk.

Een ding wat je wel goed merkt is de luchtvervuiling. In Santiago heb je behoorlijk wat smog, en het schijnt ook dat dat de op 2 na ergste is in de wereld. En dat merk je ook, al is het in Valparaiso waar ze nog met paard en wagen rijden nog erger. Soms krijg je echt gewoon last van je luchtwegen. Wou ik nog ff zeggen...

• 24 Mei 2010 - 10:00

Marianne:

Het lijkt wel een stripverhaal "cristian op avontuur".
    Gelukkig goed afgelopen. Het zijn maar spullen.

kus

• 24 Mei 2010 - 18:42

Sanne:

wat stom zeg.. maar die uiterst geïntresseerde politie-agent wil je vast wel helpen :D

Knuffel

• 25 Mei 2010 - 16:25

Ralph:

Lkkr is dat, naja je kan het slechter treffen (ook beter).
    En dan gaat ook je held nog naar Barcalona, het zijn zware tijden voor je Cris. ;) Spreek je later man.

• 29 Mei 2010 - 18:18

Franklin:

Lees ik dat nou goed???? heb je een vriendin? HILARISCHE hahahahaha